Kattanásig – akadálymentesített színházi ősbemutató

2016. május 24-én megtartottuk eddigi legnagyobb rendezvényünket az Ady Endre Művelődési Házban. Helyi programsorozatunk folytatásaként és az évad koronájaként, egy komplett akadálymentesített színházi előadás került színpadra. A két szereplős új, magyar dráma ősbemutatójára került sor, Sánta Zsolt rendezésében, aki Kiss Sándor mellett a darab másik szereplője is volt.

A rendezvény kapcsán sikerült elérni a teljes akadálymentesítést: kerekesszékkel megközelíthető helyszínen, szakszerű gyermekfelügyelet biztosítása mellett, audionarrátor és jeltolmács közreműködésével zajlott az ingyenes előadás. Ezúton is köszönöm Üveges Bianka jeltolmács és Füsi Anna audionarrátor munkáját és segítségét! Több mint 120 néző tekintette meg az előadást, a mostoha időjárási és közlekedési körülmények ellenére, köztük több hallássérült érdeklődő is, akiknek  jeltolmácsunk tette teljessé az élményt. Az Újpest Lámpásai Klub szervezésében 6 látássérült vendég kikapcsolódását segítette az audionarráció, melyhez az eszközöket a Wikom 2000 Kft. bocsátotta rendelkezésünkre, amit nagyon köszönünk!

Nagyon köszönjük az Újpesti Kulturális Központ és Újpest Önkormányzatának a segítséget, akik helyiség biztosításával támogatták a teljes próbafolyamatot és lehetővé tették a színházi előadás megvalósítását!

Az előadás végén került sor az április elején meghirdetett fotó és videó pályázat díjkiosztójára. Mindkét kategóriában egy fődíjat és egy közönségdíjat adtunk át. Köszönjük a zsűri segítségét és gratulálunk a nyerteseknek!

A színházi előadáshoz kapcsolódóan az előtérben mutatkozott be Mesekulcs programunk egy mini kiállítás keretében, de frissen megjelent kiadványunkat is meg lehetett a helyszínen vásárolni.

Aki nem tudott eljönni az ősbemutatóra, de szívesen megnézné az előadást 2016. szeptember 9-én, pénteken 19 órától megteheti az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér Kamaratermében. Az előadást a hallássérültek számára jeltolmács fogja segíteni.

kattanasig160524_2 kattanasig160524_3 kattanasig160524_4 kattanasig160524_5 sandorkata2

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.