Mesehíd – Mesekulcs tábor Göncön

Mesehíd programunk egyszerre épít hidat a főváros, Budapest és az ország 6. legelmaradottabb térségében található Gönc között, valamint a sérült gyermekek életében egyformán óriási szerepelt játszó családtagok és segítő szakemberek között. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a sérült gyermeket nevelő szülők és a szakemberek partnerként tudjanak tekinteni egymásra.
Egymás érzelmi mozgató rugóinak megismeréséhez, a megértés elősegítéséhez, most a meseterápiát, a foglalkozásokon való közös részvételt hívjuk segítségül. A fókuszban az összefogás és az empátiára épülő együttműködés áll.
A Mesekulcs programhoz kapcsolódó tréning a Kincskereső Meseterápiás módszerre épül. A Kincskereső Meseterápiás módszert Dr. Antalfai Márta PhD, ECP, kiképző pszichoterapeuta, művészeti és meseterapeuta fejlesztette ki. A jungi pszichológia alapjaira épülő meseelemző módszer lehetőséget nyújt arra, hogy élvezetes, szórakoztató formában tekintsünk magunkba és tegyünk szert mélyebb önismeretre. A születő alkotások elemzése, a használt szimbólumok, a csoporttársak intuícióinak megismerése új felismerésekhez vezethet önmagunkról és emberi kapcsolatainkról.
A foglalkozásokat a Kincskereső Meseterápiás módszerrel meseelemző és meseterápiás szakember képesítést szerzett egyesületi elnök, érintett szülő vezeti.

A háromnapos program keretében két éjszakát töltünk Telkibányán a Smaragd Vendégházban (https://www.facebook.com/Smaragdvendeghaz/ ) és három meseterápiás foglalkozásra kerül sor Göncön.

Időpont:

2018. október 8-10. (hétfő-szerda)

További információk: Mayer Mónika criduchat@freemail.hu

A program a SZÜLŐ2018 pályázati kiírás keretében kerül megvalósításra. Köszönjük a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Nonprofit Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatását!

    

2 hozzászólás a(z) “Mesehíd – Mesekulcs tábor Göncön” bejegyzéshez

  1. Nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy résztvehettem a programon.
    Baromi sokat tanultam emberségből és hozzálállásból.

    KÖSZÖNÖM!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.